Mide Mikrobunun Belirtileri Nelerdir?

491 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Mide mikrobu, kıvrık, spiral şekilli bakteriler olan mide ülserlerinin ana nedenidir. Bu mikrop midede yaşar ve kişi varlığından haberdar olmadan uzun yıllar orada kalabilir ve birçok hastalığa neden olur. Mide mikrobu, midede sık sık enfeksiyonlara neden olduğu için çok tehlikelidir. Ayrıca kolonda mide ülserine ve tahrişe neden olur ve ince bağırsağı tahrip etme konusunda büyük bir kabiliyete sahiptir. Ayrıca bu mikrop, sindirimde zorluğa neden olur ve vücuda giren bazı vitamin ve elementlerin engellenmesinin başlıca nedenidir. Bu mikrobun uzun yıllar midede bulunması mide veya kolon kanserine yol açabilir. Bu mikrop çok yaygındır ve dünyadaki birçok insanı enfekte eder. Dünya nüfusunun % 40’ından fazlasını etkiler. Bu yazımızda sizlere mide mikroplarının en önemli semptomlarını tanıtacak ve herhangi bir komplikasyona neden olmaması için tedavisini hızlandıracağız.

Mide Mikrobunun Belirtileri

1. Mide Ağrısı

Bir kişiye mide mikropları bulaştığında, midesi boş ya da dolu olsun, karnında kalıcı ağrı hisseder. Mide boşaldığında hasta midenin üst üçte birlik kısmında kramp benzeri bir ağrı hisseder. Bu ağrılar hafif veya şiddetli olabilir ve durum geliştiğinde dayanılmaz olabilir. Karın yiyecekle dolu olduğunda, hasta hafif öğünler yese bile gaz ve şiddetli şişkinliğin eşlik ettiği yorgunluk ve mide ağrısı da hisseder.

2. Kilo Kaybı

Mide bakterisi olan bir hasta önemli ölçüde kilo kaybeder ve yemeğe olan iştahı azalır. Hasta yemek yemek istemediğini hisseder ve daha önce iştah açıcı olan yiyeceklere karşı bile iştahını önemli ölçüde kaybeder. Kişinin sürekli olarak hissettiği mide ağrısı, yemek istememe hissinde büyük rol oynar.

Mide Mikrobunun Belirtileri Nelerdir?3. Uyuşukluk ve Yorgunluk

Uyuşukluk ve yorgunluk belirtileri, mide mikropları olan bir kişinin hissettiği en belirgin işaretler arasındadır. Hasta yorgun, kalıcı bitkinlik ve herhangi bir faaliyette bulunamama isteği hisseder. Hasta ayrıca uzun süre uyumak için güçlü bir istek duyar. Yorgunluk ve bitkinlik hissetmenin temel nedeni, yiyeceklerin hastanın midesinde iyi sindirilmemesi ve atık ürünlerin vücuttan atılmamasıdır. Bu, vücuttaki toksinlerde ciddi bir artışa yol açar. Mide mikrobu, minerallerin ve vitaminlerin vücutta iyi emilememesine neden olur, bu da kansızlığa, bu da tembellik ve yorgunluğa neden olur.

4. Şişkinlik, Mide Ekşimesi ve Kusma

Mide mikropları olan bir hasta, midesi dolu ya da boş, ya da hafif ya da yağlı yiyecekler tüketse de kalıcı olarak şişkinlik hisseder. Ancak hasta midesini uzun süre boş bıraktığında veya yağlı yemek yediğinde şişkinlik ve gaz hissi artar. Ayrıca hasta asitliği hisseder ve mide mikrobu bulunan hastanın hissettiği asitlik normal asitlikten farklıdır. Mide ekşimesinin ana nedeni büyük olasılıkla kızarmış yiyecekler veya çok fazla yağ içeren yemekler yemekten kaynaklanmaktadır. Ancak mide mikrop enfeksiyonu durumunda hasta yağlı yiyecekler yemeden de çok fazla mide ekşimesi hisseder. Hastada ayrıca çok sık görülen kusma vardır. Herhangi bir yemek yerken kusma meydana gelir ve bu kusmaya bir miktar kan eşlik edebilir.

5. Diğer Belirtiler

– Dışkı rengi değişimi: Mide mikropları ile enfekte olan bir kişinin dışkısı siyaha yakın koyu bir renge sahiptir.
– Ağız kokusu: Hastanın ağzı, düzenli diş fırçalama ve ağız bakımı ile bile kötü kokar. Ağız kokusu, midede enfeksiyon ve midede çürüyen yiyecek kalıntılarının varlığından kaynaklanır.
– Kanama: Hasta kanamadan muzdariptir ve kanama ister kusmukla ister dışkı ile olsun birkaç bölgeden çıkmaktadır.
– Mide ülserleri: Mide mikropları, tekrarlayan mide ülserlerine neden olarak mide bölgesinde şiddetli ağrıya ve yemek için iştah kaybına neden olur.
– Anemi: Hasta, vücutta demirin iyi emilememesi ve hastanın yaşadığı sık kanamalar nedeniyle bundan muzdariptir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık