Selülit Nedir? Selülitin Nedenleri Nelerdir?

291 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Selülit birçok kişide görülen bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada dikkat edilirse, bu sorun kadın veya erkek olarak fark etmemektedir. Peki, selülit nedir? Bu sorun yağ dokularının bozuk veya dengesiz olmasından kaynaklanmaktadır.

Selülit denince halk arasında kilo fazlası olan insanlarda oluşan yağ dokusu olarak bilinmektedir. Fakat bu görüş tamamen yanlıştır. Kilolu kişilerinin selülit sorunu olmayacağı gibi zayıf kişiler bu sorun ile uğraşabilirler. Bu rahatsız edici olan görüntü vücudumuz hakkında bize sinyaller de vermektedir. Bu durum, vücudumuzun detoks arınmaya ihtiyacı olduğunu göstermektedir.

Selülitin Nedenleri Nelerdir?

Birinci sırada yaşam biçimini gösterebiliriz.

Özellikle su tüketimi selülit oluşumun etkilemektedir. Günde en az 3 litre su içmek alışkanlık haline gelmelidir. Bunun yanında, sigara vücuttaki su emilimini hızlandırdığı için uzak durmamız gerekmektedir.

Sık sık kilo alıp vermek, bu süreci hızlandırabilir. Bu durum, derilerin gevşemesine sebep olduğundan dolayı selülit oluşumuna zemin hazırlar. Kilo vereyim derken, yanlış bir durumun içine düşülmemesi için kontrollü kilo alıp verilmesi tavsiye edilmektedir.

İleri yaşlarda vücut esnekliğinin kaybedilmesinden dolayı, selülit oluşumu başlar. Bu durum olağan bir durum olmasının yanında iyi beslenme ile desteklendiğinde süreç daha hafif geçirilebilir.

Her şeyde olduğu gibi, bu durumda da genetik özelliklerimiz önemlidir. Tüm ayrıntılara dikkat edilse bile, aile de olan selülit durumu genlerden dolayı sizde de görülebilir.

Kontrollü tuz tüketimi ile selülit oluşumundan korunabilir. Bunun yanında, beyaz şekerden de uzak durulmalıdır.

Çok fazla kahve ( hazır, çözülebilen kahveler ) tüketimini azaltmanız durumunda selülitten korunabilirsiniz.

Gün içinde hareket etmeyen kişiler bu problemle karşılaşmaktadır. Bunun içinde günde 45 dakika yürüyüş yapmaya dikkat edilmelidir.

Sürekli topuklu ayakkabı giyilmesi de bu süreci hızlandırmaktadır. Bu durum hem ayak sağlığına, bende duruş bozukluğunuza kadar ulaşabilmektedir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık