Yeni Başlayanlar İçin Web Hosting Nedir?

552 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Güvenilir bir web hosting hizmeti seçmek, web sitesi geliştirme ve pazarlama stratejinizin en kritik adımlarından biridir. Bu yüzden web hosting seçiminiz muhtemelen web sitenizin başarısının temeli olacaktır.

Peki web hosting nedir?

Web hosting, tüm web sitesi dosyalarınızın bir bilgisayarda barındırıldığı ve web sitesinin World Wide Web (WWW) bağlantısıyla internet üzerinden erişilebilir olmasını sağlayan bir hizmettir. Web sitenizi potansiyel müşterileriniz veya internetteki tüm kullanıcılar için erişilebilir hale getirmeye yardımcı olur.

Web hosting bir hizmet olarak; web site dosyalarının depolandığı alan, web sitenize gelen trafik ve güvenlik duvarları, teknik yardım, e-posta hizmetleri, FTP erişimi, alan adı kaydı, web sitesi oluşturma araçları ve daha fazlası gibi birçok ekstra hizmeti içerir.

Bir hosting hizmeti (aynı zamanda bir ana bilgisayar olarak da bilinir), web siteniz için size sunucu alanı kiralayan bir şirkettir. Bu şirketler, bir mağaza için yer kiralayan bina sahipleri gibidir. Size sitenizi kullanıcılar için internet üzerinden erişilebilir kılacak bir sunucu kiralar.

Neden Bir Web Hosting’e İhtiyacınız Var?

Teknikten anlayan biri değilseniz ve evde bir sunucu kurmayı denemek istemiyorsanız, bir hosting şirketinden hizmet satın almadan bir web sitesini çalıştıramazsınız. Kendi web sitenizi veya blogunuzu kurmak istiyorsanız, güvenilir ve uygun fiyatlı bir hosting şirketinden hizmet almanız gerekir.

Farklı Web Hosting Türleri Nelerdir?

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok web hosting türü vardır, ancak bilmeniz gereken üç ana tür vardır. Bunlar: Paylaşımlı, VPS ve dedike sunucudur.

Paylaşımlı Hosting

Adından da anlaşılacağı gibi, paylaşımlı hosting, sunucu alanınızı diğer sitelerle paylaşmanıza olanak tanır. Aylık 20.000’den fazla ziyaretçi beklemeyen küçük bir işletmeyseniz, paylaşımlı barındırma tam size göre bir hosting seçeneği olabilir. Bu sağlayıcılar, küçük bir işletmenin ihtiyaç duyabileceği yeterli depolamayı ve bant genişliğini sunar.

Diğer hosting türlerine göre nispeten daha ucuzdur. Web sitelerinin çoğu, paylaşımlı barındırma grubuna girer. Kişisel bir web sitesi yapmak isteyen veya küçük bir işletmesi olan kullanıcılar için mükemmel bir seçenektir.

2. VPS (Sanal Özel Sunucu)

VPS hosting, paylaşımlı hosting’e çok benzer, ancak önemli miktarda trafiği yönetebilme açısından biraz daha esneklik sağlar. Birden çok web sitesi tarafından paylaşılan ancak ayrı ayrı yapılandırılan güçlü bir sunucu sunar. Bu, tüm birimlerin (sitelerin) herhangi bir kısıtlama olmaksızın çalışmasını sağlar.

Güvenlik sizin için önemliyse, ancak özel bir sunucuya (daha pahalı olan) yatırım yapmak istemiyorsanız, VPS sizin için iyi bir seçenek olabilir.

3. Dedike Sunucu (Özel Barındırma)

Çok fazla trafik çeken (ayda 20.000’den fazla ziyaretçi) bir işletmeniz varsa, dedike sunucu (özel barındırma) düşünebilirsiniz. Dedike sunucu, sunucunun tamamını kendiniz için kullanmanız anlamına gelir. Web sitelerine istediğiniz gibi özelleştirme özgürlüğünün yanı sıra maksimum yapılandırma ve esneklik sağlar.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık