Sıcak Havalarda Nasıl Beslenmeliyiz?

408 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Mutlu ve sağlıklı bir yaşam için, mevsimlere göre beslenme alışkanlıklarımızı yenilememiz gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Arslan, sıcak havalarda nasıl beslenmeliyiz diyenlere harika bilgiler sunuyor. Her daim fit ve sağlıklı olmak için uzman önerilerini dikkatlice okuyun ve hemen uygulamaya başlayın!

Sıcak havalarda kaç litre su içmeliyiz?

Yaşamın her evresinde olduğu gibi yaz mevsiminde en fazla gereksinim duyulan besin maddesi; sudur. Artan sıcaklığın etkisi sonucu oluşan; terlemeyle birlikte vücutta çok fazla sıvı ve mineral kayıpları olmaktadır. Bu kayıpların da yerine konulması için günlük 2,5lt-3lt sıvı tüketilmesi idealdir.

Spordan önce ve sonra ne kadar su içilmelidir?

Havaların daha elverişli olmasından dolayı yaz mevsiminde kışa göre spor daha fazla yapılacağından; yılın bu döneminde spora başlamadan 15 dakika önce 1-1,5 bardak, spor sırasında ise 15 dakikada bir yarım bardak su içilmesi uygundur.

Sebze ve meyve tüketiminde neye dikkat etmeliyiz?

Yaz sezonunda sebze ve meyve tüketiminde artış olduğundan, besin zehirlenmelerinden korunmak için; bütün sebze ve meyveler bol akan su altında yıkanmalı ve sütlaç, kazandibi, muhallebi, dondurma gibi sütlü tatlıların sütlerinin pastörize olmasına dikkat edilmelidir.

Sıcak havalarda uzak durmamız gerekenler nelerdir?

Yaz aylarında kızartma ve yağlardan alabildiğine uzaklaşarak, ağırlıklı olarak sebze ve meyve günde 5 ila 9 porsiyon olarak tüketilmelidir. Bu şekilde beslenme başta kanser, kalp hastalıkları, sindirim sistemi hastalıklarının önlenmesi, kan şekeri düzenlenmesinde büyük rol oynuyor. Ayrıca çilek, erik, maydanoz, yeşilbiber gibi sebzelerde bulunan antioksidan, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Sıcak havalarda et nasıl yenmelidir?

Et seçimindeyse bağışıklık sistemi için çok önemli bir yeri olan omega-3 yağ asitlerinin en zengin olduğu besinlerden biri olan balık haftada 2 kez tüketilmelidir. Sıcak havalarda tabaklardaki yemek porsiyonları daha küçük olmalıdır. Yağ oranı yüksek gıdalar yerine bağırsakların çalışmasını kolaylaştıran posalı gıdalar tercih edilmelidir. Serinlemek için ise; gazlı, şekerli, kafeinli içecekler yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih edilmeli, alkol tüketimi azaltılmalı.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık