Sir Ağda Hakkında Önemli Bilgiler
Çam Sakızı Ağda: Geleneksel epilasyon yöntemlerinin en eski tarifi olan bu şeker, limon suyu ve kaynatılarak hazırlanan sudur. Diğer çeşitlere göre daha fazla tecrübe ve zaman gerektirir.
Ball Wax: Bu tipler genellikle ısıtma sistemleri ile satışa sunulmaktadır. Roll-on yüzeye doğru sıcaklıkta uygulanır ve saçlar bir ağda bandı ile çekilir.
Kartuş balmumu: Kartuşlar, çam sakızı gibi sıcak suda ısıtılarak kullanılır ve cilde zarar vermeyecek doğru sıcaklığın ayarlanması gerekir, ancak aynı zamanda ağda da etkili olabilir.
Kalıp mumu: Reçinenin çeşitli yöntemlerle işlenmesiyle elde edilen bu çeşitler spatula ile cilde sürülerek el ile kıllar alınır.
Boncuklu ağda: Bu tüy alma yöntemini kullanırken bir ağda ısıtıcısına ihtiyaç vardır. Eritilen karışım bir spatula, bez veya elle yayılır.
Sir Ağda: Mumdan farklı olarak, kaynatılmadan ısıtılarak hazırlanan balmumu bir bezle sürülür ve spatula ile uygulanır.
Sir Ağda Bantları: Geleneksel balmumu türlerinden farklı olarak, bir balmumu ve balmumu bandının ayrı ayrı kullanılmasının zorluğunu ortadan kaldıran bir ısıtıcıya veya balmumu şerit uygulama ekipmanına gerek yoktur.
Geleneksel ağdanın dezavantajları nelerdir?
Geleneksel balmumu hazırlarken doğru sıcaklığın ayarlanması çok önemlidir. Tahrişi önlemek için, balmumunun gereğinden fazla sıcak olmadığından emin olun, bu da özellikle ilk uygulamalarda sıcaklığı ayarlayamama nedeniyle cilt yanması riskini artırır. Öte yandan karışım yeterince sıcak olmazsa saça yapışmaz ve ciltte istenilen etkiyi sağlamak zorlaşır. Özellikle ilk kez ağda yapıyorsanız, cildinizin sağlığından ödün vermeden tüyleri almak önemlidir. Kullanıma hazır ağda bantları ile tecrübesiz olsanız bile saçlarınızı kolayca çıkarabilirsiniz. Isıtıcı gerektirmeyen ağda bantları, epilasyon sürecini kolaylaştıran etkili sonuçlar elde etmek için idealdir.
Geleneksel karışımların aksine, mum bantlar önceden uzun bir hazırlık süresi gerektirir. Eritme ve kullanıma hazırlama, doğru boyutta bant temin etme ve gerekli hijyen önlemlerini koruma gibi adımlar zamandan tasarruf sağlayacaktır. Ancak kullanıma hazır balmumu şeritleri ön hazırlık gerektirmez. Ağda bantlarını paketten çıkarın ve en hassas bölgelerde bile tüyleri güvenli ve kolay bir şekilde çıkarın. Geleneksel ağdalar içerisinde en çok tercih edilen ağda türü boncuk ağda ve sir ağda çeşitleri olarak bilinmektedir.
Boncuk Ağda Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Boncuk Ağda diğer geleneksel mumlardan biraz daha pahalı olmasına rağmen, işlem daha az ağrılıdır. Boncuk Ağda popüler olmasının bir diğer nedeni de hassas ciltlerde bile kıl köklerini alırken yumuşaklık sağlamasıdır. Bu yüzden birçok kişi yüz, bikini bölgesi ve koltuk altı gibi hassas bölgelerde inci ağdasını kullanmayı tercih ediyor.
Boncuk Ağda, diğer mumlar gibi bir balmumu ısıtıcısında ısıtılmalıdır. Balmumu ısıtıcısı iyice ısındığında, içine 3 yemek kaşığı balmumu konur. Boncuk Ağda 15-20 dakika saklanması tavsiye edilir. Ardından oda sıcaklığı ayarına getirin. Sonuç olarak, balmumu boncukları eridiğinde ve koyulaştığında kullanıma hazır olacaktır. Spatulayı kullanarak balmumu saç köklerine doğru çekme ucu olmadığından uygulayın, ağdayı uçta doğru kalınlıkta tutmaya dikkat edin. 2 veya 3 dakika ağda yaptıktan sonra. Kurumaya bırakın. Daha sonra balmumu, normal ağda gibi kıllara ters yönde uygulayın. İstenmeyen tüyler alınana kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Sir Ağda Nedir?
Geleneksel balmumunun aksine, balmumu çam reçinesinden yapılır. Çam reçinesi, ısıyla temas ettiğinde, yani sıvı hale geldiğinde kullanılabilir. Diğer mum türlerinden farklı olarak, bu mumun daha profesyonelce uygulanması gerekir. Cilt tiplerinin tercihlerine ve özelliklerine göre günümüzde ağda türleri Modaİmajsız, ince Modaİmajlı ve yoğun olarak sınıflandırılmaktadır. Hangi tipin uygulanacağına karar verilirken, uygulama yapılacak kişinin cilt özellikleri ve uygulanacak bölge dikkate alınır.
Hassas cildiniz varsa tek tip Modaİmaj tercih edilir. Çünkü Modaİmajlı mumlar uygulandıkları yeri tahriş etmez. Bu özelliği sayesinde bikini bölgesi ve koltuk altı gibi hassas bölgelere kolaylıkla uygulanabilmektedir. Sir ağda, diğer ağda gibi şeker içermez.
Çalışmalar, balmumundaki şekerin saç köklerini beslediğini göstermiştir. Saf çam reçinesinden yapılan bu mumlar, şeker içermedikleri için daha sağlıklı bir seçenektir. Çünkü diğer mumların hazırlanmasında şekerli kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bununla birlikte, mum tamamen doğaldır.
Sir Ağda Nasıl Yapılır?
Acımasız saçlara karşı en uzun savaşı açan gizli ağdayı kullanmak çok kolaydır. Isıtıcılardan veya balmumu bantlarından yardım alabilirsiniz. Bunu evde bir makine ile yapmak istiyorsanız, ağda makinesi ile ısıtın ve saç çekme yöntemine saç uzama yönünün tersi yönde bir ağda bezi uygulayın. Günlük kullanımda, balmumu bantları daha hızlı ve daha kullanışlı olabilir.
Bitmiş ağda şeridi elde ısıtılmalı ve aynı yöntemle saç uzamasının tersi yönde çekilmelidir. Ayrıca ağdayı temizlemek de önemlidir. Ağda yapıldıktan sonra cilt temizlenmeli ve nemlendirilmelidir. Genelde mumlar ve en etkili temizlik için özel temizleme yağları vardır.
Sir Ağdanın Avantajları Nelerdir?
Ağda yaptıran herkesin bildiği gibi, bu süreç son derece acı vericidir. Ayrıca sir ağda fiyatları her kesimin ulaşabileceği düzeyde olup her yerden ulaşabilme avantajı mevcuttur. Balmumunun en büyük avantajı, çekme kuvvetinin tozlarda daha az hissedilmesidir. Bu şekilde ağda artık çok acı verici bir işlem değildir. Ayrıca profesyonel uygulama durumunda ağda batık kıllara neden olmaz ve tüm tüyleri kökleriyle birlikte çıkarır.
Bu işlemin bir diğer özelliği de en kısa tüyleri bile kökünden kolayca almasıdır. Bildiğiniz gibi saçın ağdalanabilmesi için belli bir uzunluğa ulaşması gerekir. Ancak bu özellikle havuz ve deniz mevsimi gibi dönemlerde can sıkıcıdır. Bu nedenle, balmumu kullanımı şu anda özellikle tercih edilmektedir. Bu ağdanın bir diğer avantajı da hızlı sürmesi, kullanım sonrası yapışkanlık oluşturmaması, banyo gerektirmemesi ve uygun ağda fiyatları olmaktadır. Tüm bu özellikleri sayesinde artık kuaförler tarafından ve evde güvenle tercih edilmektedir.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.